Bahar Dönemi Dersleri

Üye Girişi

Kullanıcı Adı

Parola

Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın

Not Görüntüleme

Öğrenci Bilgi Sistemi
Öğrenci No:
Şifre:

Site Takibi

Başlığı Görüntüle

KOUELOHAB :: .:: ELO HAB MÜH ::. :: 1.SINIF
 Başlığı Yazdır
bilgisayar programlama A 08-09
xxxyyy
#21 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 13-03-2009 00:54
Üye

Katılım Tarihi: 15.01.09

arkadaşlar ben bugün derste yoktum oğuzhan hoca labaratuarlara giriş konusunda quiz yapmaya devam edecekmiymiş çünkü dün çok az kişi girebildi ve böyle devam ederse bir çok kişi bu dersten kalacağız
Düzenleyen xxxyyy Düzenleme Tarihi: 13-03-2009 00:54

aLi_sekban
#22 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 13-03-2009 01:01
Kullanıcı Avatarı

Süper Yönetici

Katılım Tarihi: 17.11.08

evet aynen devam edecekmis..

İnsanları ve hayvanları tanıdıkça bitkileri daha sever oldum..Yaşasın fesleğenler,dereotları ve bütün erik ağaçları.. aLi sekban(:

xxxyyy
#23 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 13-03-2009 01:14
Üye

formalite yazdı:
evet aynen devam edecekmis..

İşte bu yandığımızın resmidir.

emrahustun
#24 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 13-03-2009 09:46
Kullanıcı Avatarı

Süper Yönetici

Katılım Tarihi: 03.05.06

Bu hafta en verimli laboratuvarı yaptık. Biz laboratuvarda derste anlatılan şeyleri herkese tek tek "tekrar" anlatmaktansa bu şekilde, bilenlere daha ayrıntılı konularda yardımcı olduk.

Oğuzhan Hoca C'yi size çok iyi öğretmeye kararlı, demekki her lab'dan önce konulara çalışıp, evde kod yazıp gelecekmişiz...

feeds2.feedburner.com/emrahustun.1.gif

http://www.emrahustun.com

xxxyyy
#25 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 13-03-2009 11:06
Üye

hocam quizlerde soruları kağıtla önümüzde yapamaz mıyız?çünkü arkada kalabiliyoruz ve iki dakika içinde hem okumaya hem anlamaya hemde cevap vermeye çalışıyoruz.

emrahustun
#26 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 13-03-2009 13:18
Kullanıcı Avatarı

Süper Yönetici

Katılım Tarihi: 03.05.06

LAB-3 quizler, sorular ve çözümler dosyalar kısmına eklenmiştir.

xxxyyy yazdı:
hocam quizlerde soruları kağıtla önümüzde yapamaz mıyız?çünkü arkada kalabiliyoruz ve iki dakika içinde hem okumaya hem anlamaya hemde cevap vermeye çalışıyoruz.

Okuması çok uzun olmayan kısa sorulardı aslında, ama okuyamıyorsan önlere alırız seni. Yani sınav gibi yapmaya gerek yok.

feeds2.feedburner.com/emrahustun.1.gif

http://www.emrahustun.com

Panda
#27 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 13-03-2009 17:18
Üye

Katılım Tarihi: 04.09.08

Hocam çok haklısınız öğrenmek isteyenle ders yapmak çok doğru bi karar fakat bu uygulama biraz ağır değil mi?? İnanın yaptığımız her lab dan sonra tekrar ettim hatta derse gelmeden soruları bile tahmin etmeye çalıştım(bu soru güzel sorabilirler diye kodlarını yazdım), ama bu quizde biraz heyecandan, biraz da panik oldum. Soruar kolaydı,doğru cevabı bilmeme rağmen yapamadım şimdi durumum kritik. Bence öğrencileri çalışmaya teşvik etmek için başka bir yol bulunabilir.

KuLiS_MeMBeR
#28 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 13-03-2009 21:19
Üye

Katılım Tarihi: 21.05.06

Zamanla bu quizlere alışacaksınız arkadaşlar. Size anlatılan şeyleri tekrar etmezseniz bu işi öğrenmezsiniz. Boş zamanlarınızda bol bol kod yazmaya çalışın. Quizlerdeki sorular zaten fazlasıyla basit. Biraz bakıp gelenler ile dersle alakası olmayanları ayıklamak amaçlı sorular. Heyecan/panik sıkıntısı bir süre sonra hallolacaktır diye düşünüyorum. Sonuçta en fazla 11 hafta lab yapabileceğiz. 4 quizden kalan biri için ne yazık ki yapılabilecek fazla birşey yok.

Panda yazdı:
Hocam çok haklısınız öğrenmek isteyenle ders yapmak çok doğru bi karar fakat bu uygulama biraz ağır değil mi?? İnanın yaptığımız her lab dan sonra tekrar ettim hatta derse gelmeden soruları bile tahmin etmeye çalıştım(bu soru güzel sorabilirler diye kodlarını yazdım), ama bu quizde biraz heyecandan, biraz da panik oldum. Soruar kolaydı,doğru cevabı bilmeme rağmen yapamadım şimdi durumum kritik. Bence öğrencileri çalışmaya teşvik etmek için başka bir yol bulunabilir.

Düzenleyen KuLiS_MeMBeR Düzenleme Tarihi: 16-03-2009 09:55

http://mf.kou.edu.tr/elohab/oguzhan

KuLiS_MeMBeR
#29 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 13-03-2009 23:23
Üye

Bu arada çalışma sorusu isteyenler http://www.csyste...=&subject= adresindeki soruları inceleyebilir.

xxxyyy
#30 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 14-03-2009 23:15
Üye

hocam devamsızlıktan kalmamak için en az 4 quiz mi geçmemiz gerekiyor.?

KuLiS_MeMBeR
#31 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 16-03-2009 09:56
Üye

Yukarıdaki mesajı düzenledim. Toplamda 4 uygulama dersine giremeyen (quizden kalan veya derse girmeyen) devamsızlıktan kalmış olacak.

xxxyyy yazdı:

tolgaaa
#32 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 16-03-2009 18:54
Üye

Katılım Tarihi: 20.09.06

KuLiS_MeMBeR yazdı:
Yukarıdaki mesajı düzenledim. Toplamda 4 uygulama dersine giremeyen (quizden kalan veya derse girmeyen) devamsızlıktan kalmış olacak.

xxxyyy yazdı:

Dersi alttan alanlar için de geçeri mi bu durum...?

mehmettzr
#33 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 18-03-2009 10:02
Üye

Katılım Tarihi: 03.04.08

Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta Oğuzhan hoca teorik derste hangi konulara değindi? teori derslerine devam edemiyorum da. Yardımcı olursanız sevinirim

sennur
#34 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 18-03-2009 10:34
Üye

Katılım Tarihi: 12.09.08

mehmettzr yazdı:
Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta Oğuzhan hoca teorik derste hangi konulara değindi? teori derslerine devam edemiyorum da. Yardımcı olursanız sevinirim

while,do while,switch,go to işlendi..

mehmettzr
#35 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 18-03-2009 13:18
Üye

Katılım Tarihi: 03.04.08

teşekkür ederim sennur. iyi çalışmalar.

xxxyyy
#36 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 19-03-2009 23:12
Üye

arkadaşlar bu quiz uygulaması böyle devam ederse sizi bilmem ama ben vizeye girmeden devamsızlıktan kalmış olacağım.Artık bu stresten ne doğru düzgün diğer derslere ne de c'ye çalışamıyorum.Quizlerin not olarak vizeyi yada finali etkilemesi fikrini sunalım diyorum oğuzhan hocaya.Çünkü her hafta bu stresi yaşamak hem bu derse karşı olan isteğimizi hemde diğer derslerimize ayırmamız gereken zamanı etkiliyor diye düşünüyorum.Sizlerde buradan fikirlerinizi beyan ederseniz belki daha farklı çözüm yolları bulabiliriz.

aLi_sekban
#37 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 20-03-2009 00:20
Kullanıcı Avatarı

Süper Yönetici

xxxyyy yazdı:
arkadaşlar bu quiz uygulaması böyle devam ederse sizi bilmem ama ben vizeye girmeden devamsızlıktan kalmış olacağım.Artık bu stresten ne doğru düzgün diğer derslere ne de c'ye çalışamıyorum.Quizlerin not olarak vizeyi yada finali etkilemesi fikrini sunalım diyorum oğuzhan hocaya.Çünkü her hafta bu stresi yaşamak hem bu derse karşı olan isteğimizi hemde diğer derslerimize ayırmamız gereken zamanı etkiliyor diye düşünüyorum.Sizlerde buradan fikirlerinizi beyan ederseniz belki daha farklı çözüm yolları bulabiliriz.

bu haftaki quizi bilmiyorum rahatsizligim dolayisiyla giremedim ama ilk quize bakarsak ve hocanin guizleri yapma amacini dusunursek Oguzhan hoca sunu diyor benim anladigim kadariyla..lablarda teorik derste anlatilanlarin uygulamasini yapiyoruz..orta zorlukta bi soru soruluyor..ve bu soruyu yapip yapamadigimiza gore bi lab notu aliyoruz..quiz ise bu labta sorulan sorunun yanindan bile gecmiyor o kadar kolay yani..daha dogrusu zaten quizi yapamazsan labta kalmanin bi anlami yok sorulan soruyu da yapamiycaksin..ee zaten labdaki sorulari cozemiyosak lablara girmeninde bi anlami yok..labta zaten ders anlatilmiyo pek, kod yaziyosun ve hoca yanlislarini ve hatalarini soyluyo..ama o kodu yazabilmek icinde zaten o guizi cok rahat yapabilmek gerekir..bende ilk basta quiz konusunda on yargiyla dusunuyodum ama ilk haftaki sorulari gorunce hangi amacla yapildigini anladim zaten hoca bunu kendisi de belirtti..
ama burdaki sorun devamsizlik sorunu.. bu da hocanin bizi derse calistirmak icin yaptigi bi baski gibi bisey boyle dusunmek lazim..

İnsanları ve hayvanları tanıdıkça bitkileri daha sever oldum..Yaşasın fesleğenler,dereotları ve bütün erik ağaçları.. aLi sekban(:

xxxyyy
#38 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 20-03-2009 00:57
Üye

arkadaşım sen gördüğüm kadarıyla 4. sınıfsın ve C dersine yıllardır aşinasın. Fakat biz birinci sınıflar daha henüz 1 aydır bu dersi alıyoruz ve hayatımızdaki görmüş olduğumuz tüm derslerden çok daha farklı bir ders.Bende biliyorum oğuzhan hocamızın bunu bizi çalıştırmak için yaptığını ama daha bölüme ve derslere yeni yeni ısınan bizler için oğuzhan hocanın bu uygulaması çok ağır. Ben bu işe gerçekten kafa yoran fakat gerek stres gerek süre gibi sıkıntılardan dolayı iki haftadır derse giremeyen çok arkadaş tanıyorum.Zaten zor olan bu ders daha farklı öğrenciyi notla korkutmayan ve bizim c'yi daha fazla sevmemizi sağlayacak bir hale getirilebilir diye düşünüyorum.

aLi_sekban
#39 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 20-03-2009 01:14
Kullanıcı Avatarı

Süper Yönetici

xxxyyy yazdı:
arkadaşım sen gördüğüm kadarıyla 4. sınıfsın ve C dersine yıllardır aşinasın. Fakat biz birinci sınıflar daha henüz 1 aydır bu dersi alıyoruz ve hayatımızdaki görmüş olduğumuz tüm derslerden çok daha farklı bir ders.Bende biliyorum oğuzhan hocamızın bunu bizi çalıştırmak için yaptığını ama daha bölüme ve derslere yeni yeni ısınan bizler için oğuzhan hocanın bu uygulaması çok ağır. Ben bu işe gerçekten kafa yoran fakat gerek stres gerek süre gibi sıkıntılardan dolayı iki haftadır derse giremeyen çok arkadaş tanıyorum.Zaten zor olan bu ders daha farklı öğrenciyi notla korkutmayan ve bizim c'yi daha fazla sevmemizi sağlayacak bir hale getirilebilir diye düşünüyorum.

arkadasim hemen elestirmene gerek yokSmileben genel olarak bi yorum yapmistim..zaten ilk defa alipta quizleri gecen bir suru kisi var..
ayrica inanmiycaksin ama bende ilk defa c derslerine giriyorum..zaten 4 senedir derse girip kalcak kadar kimse gerizekali diil bu bolumde..ama tabii biraz daha farkli bizim durumlarimiz..bizim yumurta kapiya dayandi artik o yuzden herseyi olumlu gormeye calisiyoruz..daha az mazaret uretiyoruz..inan senin bu yaptigin yorumlari bende 1.sinifta yapiyodum..dersi 4.kez aliyorum ama su ana kadar bu dersin ne finaline ne de butune girdim..hatta gecen sene vizesine bile girmemistim..neyse bunlar benim sorunum kimseyi baglamaz ama bence calirsan halledersin..hatta anlamadigin yer olursa bende yardim edebilirim sana..ama emin ol benimde fazla bisey bildigim yokWinkneyse sana kolay gelsin..

xxxyyy
#40 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 20-03-2009 01:29
Üye

teşekkürler sana da kolay gelsin

Atlanilacak Forum:
Sayfa oluşturulma süresi: 0.21 saniye
1,588,205 Tekil Ziyaretçi