Bahar Dönemi Dersleri

Üye Girişi

Kullanıcı Adı

Parola

Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın

Not Görüntüleme

Öğrenci Bilgi Sistemi
Öğrenci No:
Şifre:

Site Takibi

Başlığı Görüntüle

KOUELOHAB :: .:: ELO HAB MÜH ::. :: MEZUN
 Başlığı Yazdır
mezuniyette not ortalaması hesabı
expert
#1 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 16-06-2009 18:19
Üye

Katılım Tarihi: 16.05.09

Mezun olduğumuzda aldığımız ders sayısı başarı katsayısını ve ortalamasını etkiliyor mu?

Yani bir dersi aynı notla geçmiş ama bir kişi 1. alışında geçerken diğeri 3. alışında geçtiğinde not ortalamasına etkisi oluyor mu?

Yoksa bu başarısız görülen ders meznuniyette hesaba katılmadan geçilen seneki ortalamaya göre mi değerlendiriliyor?

hasret
#2 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 16-06-2009 18:59
Üye

Katılım Tarihi: 05.01.07

Bu konu biraz muallakta ancak gördüğüm kadarı ile bilgi sisteminde bulunan not ortalaması ile mezuniyet ortalaması farklı biraz oluyor. Mezuniyet ortalaması genelde biraz daha yüksek oluyor.

"Sanmayın ki yapılanlar unutuldu ve karşılıksız kalacak. "

http://www.selahattinkosunalp.com

crash
#3 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 16-06-2009 19:09
Üye

Katılım Tarihi: 23.01.07

Bu soru ve yapılan yorum sanırım derece sıralamasındaki karışıklık(aslında tam olarak karışıklık değil) üzerine oldu ama tam olarak sonuç şöyle dersi kaç kere aldığınız yada kaçıncıda geçtiğiniz ortalamanızı değiştirmiyor.
Düzenleyen crash Düzenleme Tarihi: 16-06-2009 19:10

Yıldızlarda kayar...

http://

hasret
#4 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 16-06-2009 19:20
Üye

Katılım Tarihi: 05.01.07

crash yazdı:
Bu soru ve yapılan yorum sanırım derece sıralamasındaki karışıklık(aslında tam olarak karışıklık değil) üzerine oldu ama tam olarak sonuç şöyle dersi kaç kere aldığınız yada kaçıncıda geçtiğiniz ortalamanızı değiştirmiyor.

Öyleyse mezuniyet esnasında niye farklılık oluyor? bunun nedeni ne?. Ben dereceye giremeyen ama ortalamasında değişiklik olan bi çok kişi tanıyorum.

"Sanmayın ki yapılanlar unutuldu ve karşılıksız kalacak. "

http://www.selahattinkosunalp.com

crash
#5 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 16-06-2009 20:08
Üye

Katılım Tarihi: 23.01.07

Ben bölüm 1.sinin ortalamasının değişmesi durumunu biliyorum ve sebebi aynen şu 1. sınıfın 2. döneminde olan 3 kredilik ingilizce çeviri anlama dersinden ilk sene ve 2. sene kaldı. 3. sınıfta bu dersi alırken dersin adı değişti ileri ingilizce oldu ve kredisi de 4 oldu. Bu dersi 3. sınıfta geçti ve normal transkriptinde adı ingilizce çeviri ve anlama olan ders hala basarısız olarak gozuktu ve ortalamasını düşürüyordu. Mezun transkriptinde adı değişen eski ders ortalamaya katılmadı doğal olarak ve normal transkript ile arada bir fark oluşmuş gibi geldi bizlere.
Bu durumu en başta vinsandaki öğrenci işlerine sorduk bilmediklerini söylediler daha sonra umuttepedeki öğrenci işlerine yönlendirdiler ve oradakilerde yarım saat süren bi araştırmayla değişikliğin sebebinin bu olduğunu anladılar.
Eğer dereceye giremeyen ve ortalaması değişen kişilerde bu dersten kalıp sonra adı değişince diğer dersi aldıysalar öğrenci işlerinden kendi aldıkları transkriptte notları düşük görünebilir(sebebi eski dersin hala 0 gorunmesi) ancak bu durum mezun olurken alınan transkriptte duzeltiliyor ve gercek ortalaması diploma ortalaması olarak belirleniliyor.
Eğer dediğin ortalaması değişen kişiler bu durumda değil ise farklı bir nedeni vardır ve Umuttepedeki öğrenci işleri bilgi işlem merkezine gidip sebebini öğrenebilirler. Gerçekten çok iyi yardımcı oluyorlar şu okulda bişey sorup terslenmeden cevabını alabildiğim ender yerlerden birisiydi.

Yıldızlarda kayar...

http://

myself
#6 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 17-06-2009 00:11
Üye

Katılım Tarihi: 01.01.08

crash e kesinlikle katılıyorum.Umuttepedeki öğrenci işleri daire başkanlığında Mehmet bey var.Mükemel derece iyi işini yapıyor ve öğrenicnin yararına ne varsa yapmaya çalışıyor.Ona buradan kocamn bir alkış yollamak istiyorum *clap**clap**clap**clap*

leon
#7 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 26-07-2010 11:02
Üye

Katılım Tarihi: 08.12.08

dersi alttan aldığınız zaman önceki kaldıklarınız transkriptten silinmiyo ve ortalamanızı düşürüyor mesela kaldığınız bi dersi ertesi sene a ile geçerseniz bile genel ortalamanıza e olarak yansıyo benden sölemesi

selinn
#8 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 26-07-2010 17:57
Üye

Katılım Tarihi: 15.08.09

nasıl yani?? ben diyelim ki bir dersten kaldım seneye o dersi a ile alırsam e ile geçmiş mi sayılıyorum??zaten f ile kalmıyormuyuz a ile geçsek de yine de f yani kaldı mı görünüyor demek istedin??

arshavinsevenadam
#9 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 26-07-2010 18:15
Kullanıcı Avatarı

Üye

Katılım Tarihi: 20.05.06

leon tarafından yazılan metin:
dersi alttan aldığınız zaman önceki kaldıklarınız transkriptten silinmiyo ve ortalamanızı düşürüyor mesela kaldığınız bi dersi ertesi sene a ile geçerseniz bile genel ortalamanıza e olarak yansıyo benden sölemesi

arkadaşım yanlış biliyorsun.. atıyorum x dersinden 3. dönem kaldın, 5. dönem geçtin. transkript aldığında 3. dönem de x dersi f görünür ama 5. dönemde hangi notla geçtiysen o görünür mezun olduğunda aldığın transkriptte ise, okulu kaç yılda bitirdiğin diplomada ya da vs.'de yazmayacağı için her ders bir kere yazılır ve hangi notla geçtiysen o not görünür.

düşün ki bir öğrenci var her dersi e ile geçmiş ve bir çok dersi altan almış... eğer senin dediğin gibi olsaydı yani geçemediğin ders her aldığı dönemde görünserydi bu öğrenci zaten mezun olmak için gerekli 2.00 not ortalamasını tutturamazdı...

kısaca mezuniyet ortalaması sizin bir dersi kaç kere aldığınızla ilgili değil, o dersi hangi notla geçtiğinizle ilgilidir. okulu 7 yılda bitirip yüksek ortalama yapma olasılığı var yani

ha bir de şu var, bizim okulun transkriptleri biraz daha farklı düzenleniyor diğer üniversitelerden başka bi ünv. deki bir öğrenciyle ders geçme/kalma durumunuz benzer olsa bile onun not ortalaması sizinkinden yüksek görünür. ama sadece öğrenciyken, mezun olunca transkript vs. yukarıda anlattığım gibi olduğundan aradaki fark kalkar
Düzenleyen arshavinsevenadam Düzenleme Tarihi: 26-07-2010 18:19

Sefa Can ACAR

the good thing is, it's always comforting to know that there's been someone more depressed and fucked up than you, and his name was Ian Curtis...

leon
#10 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 27-07-2010 14:32
Üye

Katılım Tarihi: 08.12.08

arshavinsevenadam tarafından yazılan metin:
leon tarafından yazılan metin:

arkadaşım yanlış biliyorsun.. atıyorum x dersinden 3. dönem kaldın, 5. dönem geçtin. transkript aldığında 3. dönem de x dersi f görünür ama 5. dönemde hangi notla geçtiysen o görünür mezun olduğunda aldığın transkriptte ise, okulu kaç yılda bitirdiğin diplomada ya da vs.'de yazmayacağı için her ders bir kere yazılır ve hangi notla geçtiysen o not görünür.

düşün ki bir öğrenci var her dersi e ile geçmiş ve bir çok dersi altan almış... eğer senin dediğin gibi olsaydı yani geçemediğin ders her aldığı dönemde görünserydi bu öğrenci zaten mezun olmak için gerekli 2.00 not ortalamasını tutturamazdı...

kısaca mezuniyet ortalaması sizin bir dersi kaç kere aldığınızla ilgili değil, o dersi hangi notla geçtiğinizle ilgilidir. okulu 7 yılda bitirip yüksek ortalama yapma olasılığı var yani

ha bir de şu var, bizim okulun transkriptleri biraz daha farklı düzenleniyor diğer üniversitelerden başka bi ünv. deki bir öğrenciyle ders geçme/kalma durumunuz benzer olsa bile onun not ortalaması sizinkinden yüksek görünür. ama sadece öğrenciyken, mezun olunca transkript vs. yukarıda anlattığım gibi olduğundan aradaki fark kalkar

anlattığım olay selçuk üni. de aynen bnm dediğim gibi ama bizim üniversitede öyle değilse bilmem

BreakDown
#11 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 02-08-2010 00:05
Üye

Katılım Tarihi: 25.01.08

Öğrenci bilgi sisteminde ortalamanın düşük görünme sebepleri:

1)Öğrenci bilgi sisteminde not ortalaması hesaplanırken hazırlık sınıfı kredisi toplam krediye ekleniyor. Fakat hazırlık sınıfı, toplam
16 kredi*başarı notu hesabına dahil edilmiyor. Yani ortalama hesaplanırken kredi*başarı nız fazladan 16 krediye bölünüyor ve ortalamanız olduğundan düşük görünüyor.

2)Öğrenci bilgi sisteminde daha önce alınıp başarısız olunmuş fakat sonradan yeni eğitim öğretim döneminde kaldırılmış derslerde sistemde görünebiliyor. Buda ortalamayı düşürüyor.

3)Yeni dönemde daha önceden alınıp başarısız olunmuş fakat yeni dönemde ismi değişmiş dersler olabiliyor. Bu durumda eski aldığınız ve başarız olduğunuz ders farklı bir dersmiş gibi sistemde duruyor. Yeni ismiyle o dersten geçmiş olsanız bile diğeri halen sistemde görünüyor ve ortalamanın düşmesine neden oluyor.

1. şıktaki sorun için bi şey yapmanıza gerek yok. Mezuniyet işlemlerinde otomatik düzeltiliyor. 2. ve 3. şıktaki sorunlar için de dilekçeyle durumu belirtmeniz ve öğrenci işlerine vermeniz gerekiyor.

Bir dersi kaç defa alırsanız alın ortalamanıza bu durumun olumsuz bir etkisi yok. İlk alışta geçenle 5. defa alıpta geçen arasında ortalamaya etki konusunda bi fark yok.

(Öğrenci sisteminde ortalama hesabında her ders bir defa hesaba katılıyor. 5 defa başarız olsanızda 1 defa başarısız olmuşsunuz gibi hesaplanıyor. O dersten geçtiğinizde başarısız olduğunuz dönemler hesaba katılmıyor.)

Atlanilacak Forum:
Sayfa oluşturulma süresi: 0.17 saniye
1,588,093 Tekil Ziyaretçi